Simply Sophisticated: Mood Design Solution beautifully infused this home with a touch of elegance

Articulately designed, this home follows a sophisticated design sense without compromising the owners’ personal taste

Good communication is important when it comes to understanding the design approach that these home owners in their late-thirties have in mind. Designed by Jimmy Tan of MDS Design Solution, this resplendent 3-storey terrace of 3,700 square feet (built up) is located in USJ and well accentuated by modern, clean-cut, white and dark grey architectural accents.

The living room, dining hall and kitchen follow a contemporary and modern approach that is not too western as the home owners wanted to pay homage to their Asian roots. Hence the designer has cleverly designed the layout according to a contemporary theme with touches of Asian accent colours and patterns.

Glory Lights: Round pendant lights illuminate the neutral-toned dining table gently, leaving a surreal feeling of tranquility and comfort in this interior space.

Looking back, the original layout of the house was long yet narrow with a high ceiling. There is also full glass between the living hall and kitchen to create more depth visually. However, despite the narrow layout of the space, the designer carefully aligned the TV cabinet, with the display semi-recessed within the staircase depth to create more width.

The feature wall is in mocha brown featuring an oil paint artwork to portray a rusty earthy theme and to make the white less dominant in the living area. The kitchen follows a simple modern approach with maple effect laminate to match with polish white aryclic door. The wall features green coloured tiles match with the white painted glass. The mocha brown tone is also used in the kitchen as the feature wall colour, complemented with a big poster print artwork.

The audio-video room showcases the husband’s love for his collection of limited edition “Iron Man” figurines. The concept is masculine and follows a national geographic theme – with three-dimensional brickwall effects on wallpaper, an earth-themed sketch print poster and a quirky bull-shaped die-cut sticker on the corner wall.

Bold Statement: Vivid colours omitted from the vibrant rug contrast against the solitary shades of the room, giving the room an up to date look and feel.

In the master room, a study area is created by building a see-through bookcase divider that is apothecary-inspired. To create more contrast, a white PVC padded headboard is used to contrast against the wallpapered background wall.

Image Credit: MDS (Mood Design Solution)

COMMENTS